Sunday, April 26, 2009

+yesss...penyakit aku dah sembuh!+

assalamualikum.
wah.
ceria dan bahagia pagi ne.(sambil membuka tingkap, dn nyanyi lagu adabi)
kenapa aku tak ngantuk pagi neh?
sebab aku cukup tidur semalam!
MySpace
hua3.

sebenarnya.
entri kali ini.
merujuk kepada entri aku yg sebelum ini.
klik sini
kalau nak tau.

terima kasih la kepada semua kawan2.
atau sahabat handai.
dan rakan taulan.
eh3.
stop2.
sama la tu kan.
kerana memberi advise kepada aku.
supaya bleh tidur malam ngan lena.
dan mengubat penyakit insomia aku neh.
kala musim exam menjelama.

tapi satu pun cadangan korang yg bagi aritu,
tak berjaya aku lakukan.
sbb.
.
.
.
.
.
.
.
.
aku masih tak leh tidur weh.
namun.
aku menghargai segala cadangan dan nasihat.
yg diberikan oleh,
kamu...kamoo...dan antum(uik..arab ba ne)
MySpace
arigato!

jadi semalam.
penat aku fikir.
apa yg perlu aku buat.
utk hilangkan penyakit takleh tidur neh.
tiba2.
ting2..toing2.
MySpace
yes3.
keluar lampu a.k.a mentol kat kepala aku.
maknanya.
aku dapat idea yg best.
sini aku nak kongsikan sikit.
idea aku yg best ni kat kawan2 aku yg tak dapt tidur.
terutamanya si:

temah
paan
pawiz
alang
cikgu man

begini caranya.
mula2.
landing kepala anda di bantal.
lepastu.
amik nota kenegaraan.
nota falsafah,
atau apa2 buku yg berbentuk ilmiah d mata korang.
ujang,apo, mangga dan majalah hiburan.
adalah dilarang ok!
kemudian.
cba korang hayati nota2 tersebut.
MySpace

dan insyaAllah.
iblis dan syaitan.
aka datang.
sambil menghasut korang.
spy tak payah baca buku.
dan tak sampai.
5 minit.
nescaya akan selesai.
korang akan tidur dengan lenanya.
seperti aku semalam.
hahahha.

selamat mencuba ya.
sekian sahaja.
pelajaran ari ni.


MySpace
tata.titi.tutu.
.the end.

23 comments:

Pemadam Baru said...

ceh abu...blagak ko eh dapat tido...blagak ye..meh sini cucuk ngan garpu skit meh..


jeles la..uhuk2...
aku mau tidor..



p/s: abu...ni aku nak request nih..xmo la TEMAH2..xglemer dol..FATIMAH kan lebih menampakkan ciri ketimuran..lalalala..

khairul said...

(sambil bersiul)
dah lama dah aku practice nih...
biaser dah....
ahahahaks

HaImi SuHAiMI said...

abu...aku berbeda ngan ko..

ahakz...

bile dpt nota kenegaraan

mata aku xleh nk tutup

tp bile dpt mangga

leh lak tido lena

hahahaahahahaha

@deyLL@ said...

klu aku...bace buku titas confirm 10-20 menet syahid..!

paan said...

hahaha.aku tau teknik nie..tapi aku lagi suka ngadap blog dari ngadap nota..maka disebabkan terbaca blog2 yg menarik macam blog ko..kadar kemengantukan pun menurun...

handhalah ibnu kamil said...

pemadam baru :lalala. best oo. dapat tido.hua3.

temah? fatimah? i prefer paggl temah. lebih romantik loo.

hahaha.

khairul : ko ni kan. tak nak member sokongan langsung. sapot la sket.

dish3.

lalala.

handhalah ibnu kamil said...

halmi : ko mmg. pelik sikit. haha.
nak bgtau dia rajin la tu. keh3.

debik.debak.debuk!

adeyl : kami dah tak amik titas da. tapi asalkan buku pelajaran. komform berkesan. hehehe.

paan : uik. tima kasih la paan. aku menghargainya. hehehe. tak la seinfo blog ko kan?

lalala.

paan said...

info la sangat.hahaha.skang byk ngarut jer..aku suka ngan smiley2 ko..ko letak satu2 @ ada plugin ??

handhalah ibnu kamil said...

ehh. pakai html la paan.pi laman web dia. ko right klik je kat smiley aku tuh. passtu folow the diriction. dia akn bgi html. ko kopy. n then paste kat post entry tuh. senang sahaja. sekian!

Coretan Semalam said...

eleh...abu tu saja ja wat entri camni..hakikatnya dia kalau jumpak tilam..lambat lepa ja...tak sempat sesaat dah ngantok....

Pemadam Baru said...

no no no..(gelengkan jari secara berirama)..(ayat fawez;)))

~fara busyuk~ said...

abu..
klu tanak bg ngntuk cmane lak??
lalala~~

paan said...

xla senang sgt.hahaha.aku malas nak copy paste..dulu aku pakai mozilla..memang ada plugin untuk smiley nie..skang pakai opera..pastu,tulis post pun,bukan login blogger lagi..pakai software je..

nak kena cari pluign untk software nie la..

handhalah ibnu kamil said...

coretan semalam: eleh. MAKCIK dengki! hahaha.

pemadam baru : tak kira. nak pgl temah jga! hahaha.

lalala.
temah.temah.temah.dan temah. sekian!

neem said...

rindu abu~~

handhalah ibnu kamil said...

fara: tak nak bg ngantuk? ala. rendam muka dengan minyak gas. pastu. cucuh ngan api. komform tak ngantuk fara.

hahaha.

paan : ala. paan. aku dah tak faham apakah plugin2 dan sebagainya itu.

hehe.
ko expert tul la paan. hehehe.

handhalah ibnu kamil said...

neem : rindu neem jgak~
lama tak chat ler...

~fara busyuk~ said...

abu senget~~
hbes la muke fara yg da memg x cun nie..~~
huhuhu~~

handhalah ibnu kamil said...

fara :alalal. fara baru perasan ke? tapi takpe. rayan ttp di hati fara kan? dan fara ttp di hati rayan oke?heheh.


ngeee~

alang said...

dah sembuh ke. haha. aku maintain ok je even ada penyakit ni pun. hehe. Salam. Saja merayau2 ke blog2 member2.

~fara busyuk~ said...

uiksssss????
apekah????
rayyan???
knal pn idokkkkkk....
nk duk dlm hati apenyerrrr...
jgn suke suki bt skandal ye en abuuuu...~~~~
(amaran keras)

handhalah ibnu kamil said...

alang : yer alang. dah sembuh. ngee.
boleh tido ngan lena.

fara: lalala. buat2 tak tau dan tak dengar. hahahaha.

tak kira. bluekkk...

~fara busyuk~ said...

bluekk :P
abu seorang yang shengallllL~~~~

Sahabat

Sudi-sudilah menambah sebagai rakan ^^,