Wednesday, April 22, 2009

+kala malam menjelma..+

assalamualaikum.
uik.
macam seram pulak kan entry aku tuh.
seram la sangat.
hahaha.
aku sebenarnya ada masalah neh.
masalah yang aku create sendiri.
bila musim exam menjelma.

masalah yang sengaja aku buat.
carik bala btul kau ni abu.
jadi. tujuan aku menulis disini.
adalah untuk meminta pendapat.
kamoo.kamuu.dan kamuuoo.
agar mampu memberi cadangan yang bernas.
dan keras serta peras.
oit2. dah stop merapu.

masalah nya ialah.
aku selalu kencing malam!
ops. silap.
hehehe.
aku tak boleh tidur malam!
haa. baru betul.
akibat tiga malam aku tak tidur.
konon2 nya study.
menyebabkan semalam.
aku tak dapat tidur.
sedangkan paginya aku ada exam.
cuak gilak aku.
.
.
.
.
.
.
.
.
maka akibatnya.
tadi waktu jawab exam.
aku menguap dengan banyak sekali.
44 riboo kali.
hahaha.

nasib baik aku adalah anak kepada:
enchek kamil
(oit. jgn sebut nama bapak aku ok!)
maka otak agak geliga.
boleh la aku jawab dengan jayanya.
kerana soalan yg aku teropong.
melalui teropong si ali baba.
keluar sedebuk atas kertas soalan.

yebedabedu....
yess!
komform A(statement berani)
MySpace
bangga2.

cuma.
malam ini.
penyakit ini datang lagi.
oit.
aku tak dapat tidor weh.
tulun2.(berlakon)
MySpace

korang ada cadangan tak?
bagi la tau.
share2 ok.
agar aku yg baik ini.
tdk tidur lewat.
MySpace

ok.
betukar jadi keluang man sekarang.

sekian.
wa syukran lakum
ma assalamah.

sekian.
.the end.

17 comments:

Qaseh Rai'ha said...

abu...xbleh td0 ek?
meh tlg bckn skit n0ta kak ibah ni...
byk lg tak bc ni.
meh~
meh~
meh~

handhalah ibnu kamil said...

oit.
kak iabh.
kalau baca nota.
rasanya seminit terus saya tidor.
hahaha.
lebih lagi kalau nota kak ibah.
keh3.

paan said...

xmampu aku nak share pape..sebab aku memang biasa berjaga malam.hahaha.nasib bek semalam ok jer jawab soalan.tapi kuar awal la..habis2 exam balik tido..walaupun, pastu ada exam lagi.huhu

neem said...

uik...kak ibah rajinnya

handhalah ibnu kamil said...

paan : dah agak. hehe.
aku pun sama. balik kelas trus tido. ni la jadik kelawar neh sekrang. tolong2.

handhalah ibnu kamil said...

neem : dia mmg macam tu. belajar last minit. hehee.

khairul said...

ko patut meluangkan masa tgk rancangan "SEPETANG BERSAMA FATIMAH"

neem said...

chiss...

igt nak puji, ahaha

handhalah ibnu kamil said...

khairul :asalah aku sekrang dah jatuh hati pada tudung beliau. tak leh nak tgk rancgn sepetang lagi. takut bertambah kronik.

neem : eheheh. kami mmg begitu.

Pemadam Baru said...

abu...aku ade tip ni..kalo ko nak tido malam..ko kene minum 1 minuman tu..care2 nye:

1 gelas air panas mengelegak
2 suduh teh pasir halus
6liter diesel
secubit garam...bancuh hingga sebati..

nescaya samapai besok punlum tentu bangun lagi..alalal

handhalah ibnu kamil said...

oit.

adakah anda nak suh aku mati fatimah?

tidak sayang padaku ke?

hak3.

statement yg besh kan?
kui3.

Pemadam Baru said...

hahaha..sayang bu..aku guaru je..hahaha
(aku pun membuat statement yg senget di situ) lalala...
thanks abu..byaknye kumen kat blog aku..huhu

handhalah ibnu kamil said...

yesss....

aku di sayangi.

hahaha.

takpe2.
ko komen2 la di blog ku neh.
hak3.

alang said...

Tak boleh tido? haha. Tapi compom tido siang kan. SAma la kita. Yg bab teropong tu, jgn slalu mengharap sangat,salah teropong, tak ble menguap langsung nanti dalam exam.hehe.

handhalah ibnu kamil said...

alng : bro. ala. nasib aku baik. teropong ajaib menjadi lah. hahah. kalau teropong tu salah. maka aku rasa aku tak kan menguap. aku akn mengelipkan mataku 44 ribo kali dan terus tidur. ahahha.

Zero ZRO7 said...

salam.. this is medical descriptions for primary insomnia like bro handalah :

g PK uPSi n mntak ubat ni =

a- Sominex @

b - Sleep-eZe..

tapi minum Lite-Yo pun dh ngantuk..

but please stay away from your LapTop while study..

handhalah ibnu kamil said...

tengkiu bro zero.

nanti aku pi try tanya kat PK UPSI.
hehe.

mana tau berkesan kan?

Sahabat

Sudi-sudilah menambah sebagai rakan ^^,