Thursday, April 23, 2009

+sungguh tidak cool bila aku menangis...+

assalamualaikum.
isk3.
sob3.
huhuhuhu.
MySpace

kenapa tak nak berenti ni.
air mata mengalir.
dish3.
tak kool sungguh.
MySpace

nak tau kenapa aku nanges?
sehingga aku yg kool ini.
menjadi tidak kool?
akibat penyakit tak leh tidur aku.
menyebabkan aku telah mendonload sebuah movie.
bertajuk "laskar pelangi"



uik.
tu la abu.
gatal pi donload.
setelah menunggu selama sejam lebih.
maka selesai la proses mendonload.
aku apa lagi.
mencangak la depan laptop.
sambil melihat cerita itu.
sambil jari kelingking aku dalam lubang hidung.
MySpace
hehehehe.

ingatkan cerita sempoi.
rupanya.
cerita sedih.
aduiii.
menangis aku weh.

mengisahkan.
10 org anak2 miskin.
di indonesia.
yg gigih untuk mencapai kejayaan.
dan ketabahan 2 org guru.
dalam mendidik pelajar nya weh.
mcm nak nangis la plak aku.

sungguh.
mmg mengharukan.
aku bersyukur.
lahir dalam keluarga yg agak senang.
bahagia.
punya segalanya.

kalau korang nak tgk.
bagi yg duk kat upsi ni.
leh la sedut kat aku.
bagi yg duk jauh trang tang tang.
aku sarankan.
korang donload sendiri.

donload di sini.

cerita ini sesuai.
untuk dijadikan motivasi dan pengajaran.
betapa gigih.
insan yg ingin berjaya dalam hidup.
dari seorang yang biasa.
menjadi orang yang luar biasa.
MySpace

aku bagi 5 bintang utk filem ini.
mmg harus utk di tonton.
selamat menonton.

ok.
aku nak sambung nanges balik.
huk3.

sekian.

.the end.

13 comments:

luvida said...

study upsi ye?
wah bg 5 bintang tu..
sedey sgt ye cte die..
adehs.
nnti try donlod gak la.
:D

Pemadam Baru said...

abu..jgn nangis2 abu..meh lap air mate meh...lalala..

kEy said...

ahahahah~
hatimu sungguh rapuh rupenye~
ahakZ~

F.Aminurrashidd said...

Adoyaiii.. Abu... Abu... Apakah??? =P

handhalah ibnu kamil said...

luvida: yeah.donload cepat. ok.
ye study kat upsi. kamo??

fatimah ; huk. terharu weh. hahaha.

key : aku kan lemah lembut dan berbudi bahsa key. bukan macam ko. hahaha.

pawiz : uik3. apakah itu?
hahaha.

paan said...

thanks sebab berkongsi..aku memang tgh gatal nak kumpul video nie..hehehe

luvida said...

kte stdy uitm.
:D

Pemadam Baru said...

abu..nape aku xleh pon donlod kat site nih..

handhalah ibnu kamil said...

paan :sama2. best oo cerita dia.

luvida: ooo. ramai jga bloger uitm ya.

pemadam baru : ala. kena daftar dulu. sign in as a member. free je. takyah bayar. hehee.

Hamba Ilahi said...

abu aku nak kenal kawan2 ko tu...
apa tak leh...
tak pa la
aku faham!!!
gurau jak
kadang2 bila bergurau ni ada hati yang tersentuh
entah!!!!
papun salam persahabatan untuk ko

khairul said...

gosip itu sesuatu yg best...

handhalah ibnu kamil said...

kama : uit. emosi plak ko. heheh. jgn gitu bah. bole ba kenal. ala. belum lagi kawen. hahah.

kahirul : ya. mmg best.

Abdul.Fatah.Firdaus said...

ada akhiran cerita tu. bersambung dalam novel2. layannn. ;)

Sahabat

Sudi-sudilah menambah sebagai rakan ^^,