Tuesday, March 3, 2009

+aku present perkara lucah!+

assalamualaikum!(jawab,kalau tak jawab dosa....)

semalam tepat jam 8.00 malam. aku ada kelas yang amat aku sukai, dan kadang-kadang aku malas nak masuk kelas tersebut, akibat daripada akta2 kelucahan yang kadang-kadang tidak dapat dituruti dengan baik.

hatta tersebut la kisah, pada malam tersebut aku ditugaskan untuk membentang hasil kerja yang saya kira agak lucah juga. opppssssss. lupa pulak. sebelum tu subjek yang kitaorang belajar ni ialah subjek major saya yang berbubunyi seperti ini:

Delekuensi remaja dan penyelewengan sosial
3 jam kredit
Enchik Ab Aziz Yatim

oleh itu aku di tugaskan untuk membentangkan penyelewengan seksual,( merah2 muka). oleh kerana ini kerja group, so aku hanya ditugaskan untuk bentang pasal gay, lesbian, dan onani/masturbation. hahahaha. (aku malu nak bentang benda ni). tapi apa bley buat dah kena suruh, terpaksa la aku cari bahan yang kadang-kadang menyebabkan orang sekeliling aku pandang aku lain-lain. (aku tak tau diorang pikir apa.!)

maka malam kejadian aku bentang lah dengan konfidennya tanpa segan silu menyebut perkataan-perkataan yang sensitif dalam peradaban melayu. seperti tuttttta,tutttt, dan tuuuutt. hahahaha.

so aku nak share ngan kengkawan perihal onani yang aku dah bentang dengan jayanya.

1.Melakukan onani/mastubation adalah haram mengikut jumhur ulama. berdasarkan ayat ini!(Dan orang-orang yang mereka menjaga kemaluannya, kecuali terhadap isteri-isteri mereka atau budak yang mereka miliki; maka sesungguhnya mereka dalam hal ini tiada tercela. Barangsiapa mencari selain itu, maka mereka itulah orang-orang yang melampaui batas. (Al-Mukminun : 5-7). )

2. Ada ulama membolehkan melakukan onani apabila seorang suami tinggal berjauhan dengan isteri dalam jarak masa yang lama, kerana salah satu pecahan hukum fiqh, dibolehkan melakukan kemudaratan yang kecil daripada berlaku kemudaratana yang besar, maksudnya daripada si suami terjebak kepada zina, maka dia boleh melakukan onani.

3. manakala menurut ibn hanbal dan di sokong oleh ibn hazm, mengatakan seorang remaja itu boleh melakukan onani jika ada tiga perkara berikut:
- tidak mampu untuk berkahwin
- takut terjebak dengan zina
- bukan menjadi adat atau kebiasaan

3.Namun islam mengajar umatnya untuk berpuasa bagi menahan nafsu shahwat.!

lepas aku bentang, maka timbullah persoalah2 dari kengkawan aku yang mendengar, so aku nak share sket. mana tau ada yagn boleh bantu aku jawab kan. antaranya ialah :

1. pendidikan seks di sekolah? releven atau tidak?

2. macam mana dengan golongan khunsa? perlu dibuang atau tidak satu lagi kemaluannya?

3. transeksualisme, apa tu?

itu je la soalan yang sempat aku ingat dalam kepala otak aku ni. jadi pada sesiapa yang sudi, jawab la ye......

p/s : blog ini bukan blog porno, dan dikawal oleh akta kelucahan 1991(digubal oleh aku!) hahaha.jadi paham2 la ye. sebarang kelucahan tidak di benarkan!

9 comments:

ain fathihah said...

weiiiii

Abu lucah!!


hahaha

khairul said...

hahahaha...
xpe..
umur dah lebih 18...
lebih dr ni pon ko leh cite....

handhalah ibnu kamil said...

ain : lalalala. ladangkala. hehehe. ilmu tu ain!

khairul : sebenarnya yang aku tulis ni sikit je. banyak dah aku sensored! hahaha. tak baik tuk 18 taun ke atas!hehehe.

khairul said...

sesungguhnya... cencored ke x...
kalau dipersembahkan dlam bentuk ilmiah... semua bende kan jadi ilmu...
tul x???
cuma terpulang kpd kita untuk menilai baik buruk ilmu itu....
kan????

Pengejar Masa said...

wah bagusnya topik kau. kalau aku, mesti penuh powerpoint tu dgn gambar2 hot!

handhalah ibnu kamil said...

khairul : betul tu cigu! hehehe.

pengejar masa: engko ni, hahaha. tak sanggup aku nak rosakkan jiwa2 yang masih bersih.

p/s : cikgu kena beretika!

AHMADSUFI6177 said...

ini ilmu nie... thx sangat2... erm... kau mesti ada softcopy kan?? aku nakkkkk!!! boleh? plz...

untuk menambah ilmu arr... (ini pon bab agama gak!)

handhalah ibnu kamil said...

ahmad sufi: nak ke? boleh. nanti aku upload kat ruangan download bahan tu. ko klik je la ye. layan diri. download sendirik. hehehe.

kaiy said...

ish...
porno betul ko ni bu

Sahabat

Sudi-sudilah menambah sebagai rakan ^^,