Friday, May 1, 2009

+aku fikir berkali2..namun tak tercerna jga dek otak!+

assalamualaikum

hurrmmm...
MySpace
Apakah?
mengapakah?
dan.
kenapakah?

berligar2 persolan itu.
di benak otak aku yg geliga neh!
hehehe.
tapi masih tak tercerna oleh neuron2 aku.
yg sedang membiak.

perkara ini berlaku.
apabila aku melintas di depan pintu pagar,
kolej kediaman aku yg tercinta neh.
mata ku ternampak sebuah papan tanda.
klasik dan bombastik.
tercanak di tepi pintu pagar.

rasa macam nak bg award je.
kat orang yg letak papan tanda tu!
MySpace
hehehe.

ni papan tanda sengal tersebut!

perlu ker..??

maka timbul persolan dalam otak aku.
yg samar2 terjawab. dan tidak terjawab.

1. orang buta warna ssh nak lulus ujian memandu.(sbb takut tak dapat bezakan warna trafik light)
2. walaupun ada org yg buta warna. selepas dapat lesen. tapi perlu ke dia parking kat situ.dan mengaku aku buta warna?
3. Buta huruf? di kolej harun aminurrashid? tempat bakal2 cikgu tinggal? tak kan ada yg buta huruf kot? adeiii.
4. tak kan ada yg nak mengaku. weii..aku buta huruf. so aku nak parking kat sini!
5. motif...dia letak tu papan tanda kat situ?

maka aku membuat kesimpulan mudah.

CAKAP JE LA KALAU TAK SURUH PARKING KAT SITU!

kan senang!
hahaha.
MySpace

macam2 benda pelik sekarang.
dunia mau kiamat daa..

sekian.

MySpace
.the end.

23 comments:

kaunselorkite said...
This comment has been removed by a blog administrator.
samsooL said...

uisyh.. saya suka papan tanda tu..
aiya... ndak paya pikir banyak2 ba.. tu urang yang letak tu panas suda ba tu.. tapi ndak mo gunakan bahasa yang kasar.. orang melayu kan suka berkias2.. tu sudah lumrah..

HaImi SuHAiMI said...

abu...
aku nk jwp u persoalan ko no. 5..

patut papan tanda 2 dibuat cam2 cz org y parking situ memang buta warna.

ahaks...

2 kan de line kuning wehhh.

paan said...

dia xsampai hati la..lagipun,kalo tulis no paking, org akan parking gak..sebab tu wat camtue.

handhalah ibnu kamil said...

samsooll :hehehe. tajam kiasan pakcik tu. hahhaa.

halmi : tengkiu2. aku dah dapat jawapan sda sekarang. hehehe.
lama sgt pending. hahaha.

CikGu_MaN said...

hahahahahaks....
pandai ko menganalisis abu...

tidak sangka..

ko ni ada gaya penganalisis kiasan...

handhalah ibnu kamil said...

paan : yee... hehehe. mmg suka berkias org melayu kan? hahaha.

handhalah ibnu kamil said...

cikgu man : aku kan bakal cikgu macam ko jgak kan? hehehe,

mesti terer menganalisis.

saja ja.
tau dah sbnrnya. pacik tu menyindir. hehehe.

Adi Muslim (I LOVE ISLAM) said...

bagus bha pertikaian ko n persoalan ko ni bu.

waaaaaahh~ hebat sudah ko jd 1st ni... nge3x...

CikGu_MaN said...

sungguh pandai dia menyindir...

msti dahulu dia seorang guru jugak nih..

ain fathihah said...

smlm msa terperasan papan tanda tu

aku pn terfikir2 jugak..

klu papan tanda tu utk pelawat pn,
klu buta huruf @ buta warna boleh drive ke?

aku rasa, orang yang buta hati je akan parking kt ctu gak..

hehe

handhalah ibnu kamil said...

adi : ye ke?
malunya ak.kna puji..he3.:-)

ckg man : ak pun berpikiran macm k0 man.
dia stress sbb sndr ank murid dia buat2 tak phm.hehehe..
pasal tu la jd guard..
kuang3..

ain : tau takpe.tak blaja sivik la 0rg yg parking kat situ..
he3.
buta hati..
ngee..

Pemadam Baru said...

aku malas nak pikir pasal aku pun xde ape yg nak "diparkingkan" lalala

alang said...

Pergh. Stylo la orang yg buat papan tanda tu. Superb punya idea.haha. So sapa yg taknak dicop sebagai buta kaler or buta trus, comfirm diorang tak park kat situ nye.hehe

handhalah ibnu kamil said...

alang : tau takpa. hehehe.

mmg kretip dan bombastik tul pakcik tu. hehehe.

a.b geldofg said...

apa susah kt malaya ni
tk gi ujuan pun boleh dpt lulus
malaya boleh!!!

Dzulfikri zulkiflE said...

org becinte bule park ctu..cnte itu bute...hoho

neem said...

hm...kalu buta huruf, x kan blh baca kot? uik3

kena buat yg tekan pastu kluar suara --> utk yg buta huruf

Dzulfikri zulkiflE said...

aik,nape komen aku sblom nih x kuar? haish,ingin skali agi aku nyatekn,org yg becinte je bule parking..krane cnte itu bute..:D

~fara busyuk~ said...

abu~~
perlu kerr??
mcm kenal jerrrr...~~
jgn lupe undi eh..
hahaha~~



eh,nk tnye..
ko kuantan area mane?
ak org pahang gak..
lalala~~
xsangke same negeri dgn fara~~
heee~~

handhalah ibnu kamil said...

uncle ab : hehehe.. ya tak ya jgak kan uncle.

hehehe. betul2.

dzul : ye ke? adeii..ko ni dzull..buat lwak. org bercinta bukan buta. tapi mengong.
hahaha.

neem : cantekk pnya idea. lagi la org tak parking kat situ nanti. hahaha,

handhalah ibnu kamil said...

fara : undi? kenal? mmg ko kenal aku pun fara. haaha.

alamak...aku satu negeri ngan fara ke? aku ingatkan fara org london.. ahaks. ehehe.

kat kuantan. kg batu tiga la fara...
hehehe.

~fara busyuk~ said...

ooo...
abu duk taman mane?
manyak taman kt c2..
ngeh3..
nk intebiu..

Sahabat

Sudi-sudilah menambah sebagai rakan ^^,