Tuesday, June 30, 2009

+hari tua. Alhamdulillah+

salam.

hari ni hari lahir aku.
genap umur aku 21 tahun.

eh3. dan tua rupanya ko abu.
dah masuk angka puloh2.
bak kata encik pawez.

aku bkan amik pusing sangat pun sebenarnya.
dengan hari lahir ni.
bkan aku sambut pun.
hehehe.

mungkin didikan dari kecil.
mak dan ayah.
tak pernah nak galakkan anak nya sambut hari lahir.
rasional dia.
aku kena tanya mak ayah dulu la.
tapi aku rasa macam aku tau kenapa mak ayah aku buat macam tu.

bagi ramai orang.
hari jadi itu penting.
mesti nak bersambut.
at least ada hadiah dan kek sebijik.

dan bg aku.
aku tiada memori tentang sambutan itu.
dan aku tak kesah orang ingat hari jadi aku atau tidak.
tapi jika ingat pun takpe.
mungkin orang itu sayang kat aku!
ye. aku menghargainya!

terima kasih!

----------::----------

dedikasi terima kasih.
sempena hari lahirku.

Terima kasih kepada-Mu ya Allah.
kerana izinkan aku bernafas lagi.
untuk menginfakkan diri kepada Mu.

terima kasih ibu.
kerana ssh payah melahirkan abu.
spttnya, ibu yang patut dirai.
bkan abu, dan ibu yang perlu terima buah tngan anakmu.
krn abu tlh buat ibu sakit tatkala melahirkan anak mu.

terima kasih ayah.
tanpa ayah.
abu tak kan ada.
darah ayah ada dalam diri abu.
dan ayah jga orang yang wajar dirai.
sempena hari lahir abu.
kerana ayah insan paling gembira tatkala abu lahir.

terima kasih saudara sedarahku.
kamu jga adalah yang wajar dirai.
bkan abu.
kerana kamu orang yang sentiasa membantu,
kala abu ssh.

terima kasih buat sahabatku.
kamu jga orang yang perlu dirai.
sempena hari lahirku.
kerana kamu berssh payah,
mengingati hari lahirku.
dan menghargai aku.

dan sewajarnya.
hari lahirku ini.
bukan untuk aku.
tapi untuk orang di sekeliling aku.
dan aku tak mengharapkan apa2.
cma doa dari kamu!

syukran!

p/s : terima kasih buat keluarga JMK KHAR. aku sayang kamu!

.the end.

14 comments:

nurulnadiah said...

Selamat Hari Lahir Abu

ain fathihah said...

Selamat Hari Ke'tua'an Abu

Pemadam Baru said...

abu dh tua sudah..

F.Aminurrashidd said...

Asyik bacer entry yang ini... ahahaha~ ko memang x patot di rai. heh.. tapi memang patot di bagi wish atau doa..

doakan Abu Maju Jaya and dimurahkan rezeki yerrr...

oranglidi said...

haha.. slamat hari lahir..

rasionalnye x menyambut hari lahir: taknak tiru budaya barat

rasionalnye menyambut: mengingatkan bahawa umur semakin meningkat, amal kenalah tambah banyak2..

haha.. wa merepek ape ntah.. yang paling penting, lu dah buleh mengundi pilihanraya melaisia.

paan said...

sedih @ gembira ?? aku ada la sikit memori...masa kecik2 dulu parent penah belikan kek..masa tu kumpul ari jadi satu family..sambut ari tue..tapi bukan buat parti la..parent aku belikan kek n bagi adiah selai tshirt jek.hehe

neem said...

sanah helwa ya abu!

neem pun x sambut. :D

mak ayah tak wish pun. adik yg ke dua je wish.

but anyway,

smg pjg umur.

ukhwah fillah abadan abada!!

Adi Muslim (I LOVE ISLAM) said...

eeeeeeeeeeii...

tuanye!!

handhalah ibnu kamil said...

kak nad : terima kasih kak!

ain : weit. aku muda lagi la. baru 12 taun.

pemadam : ko lagi tua.
hehehe,

pawis : motif baca berkali2. heheh. tak faham ke?

apa2 pun. syukran fawiz!

orang lidi : ko tuk nujum ek. mcm mana ko tau? hehehe,

yeay aku nak undi yang terang benderang. hehehe.

paan : hehehe. bgs la. aku takde langsung. hehehe.

neem : syukran neem. ukhwah fillah abadan abada!

adi : hahaha. ko mcm tak tua.. kuang3

alif-mikail said...

selamat hari lahir!

wordofabsolution said...

selamat ari lahir...

vidadarisakura said...

hepi befday~hee

Pemadam Baru said...

ah! xde2..ko lagik tua...

Danish Andzar said...

Salam...belum lambat lagi kan bro..." selamat Hari lahir ....moga dirahmati dan diberkati oleh yg Esa sentiasa"

Sahabat

Sudi-sudilah menambah sebagai rakan ^^,