Monday, June 22, 2009

+fathers day?+

erk.
hari ni hari bapa sedunia ke?
pelik jga aku.
banyak jga entry tentang hari bapa.

contohnya.
seperti entri ini -----> link
dan entry ini -------> link

kenapa aku tak tau yer?
hehehe.
sebabnye...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
aku malas nak amik tau.
bkn sbb aku tak sayang ayah aku.
tapi bgi aku.
hari2 aku hidup di dunia ni.
itulah hari ayah.
dan itulah hari ibu.

dan macam2 hari2 yang bermakna.
kalau boleh aku nak jmpa ayah aku.
nak peluk cium.

seperti selalu.
dan ucapkan..
terima kasih ayah!

tapi dah besar panjang macam ni.
kena la kuat dan tabah sikit kan.
duduk jauh dengan ayah tercinta.
biasa la tu....

baru nikmat bila berjumpa kelak.
tak gitu?
hehehehe.

pesanan aku.
kepada mereka di sana.

jika kamu sudah tiada ayah.
tabah dan sabarlah.
kerana ramai yang senasib dengan mu.
dan itu adalah ujian kepadamu,
kerana Allah sayang pada kamu dan ayah kamu.
berdoalah utk ayahmu.
itu sebaik2 doa dari anak soleh seperti kamu!

jika kamu masih ada ayah.
hargailah mereka.
sayangi mereka.
doakan mereka.
jangan biarkan di akhirat kelak.
kamu terpisah dengan ayahmu.
kerana kamu biarkan dan tidak megasihi ayah kamu.
ayah kamu hanya ada satu.
maka ia tidak akan ada dua.
sama galang gantinya.
sayangi mereka selagi nafas masih ada.

buat ayah ku.
jika ayah baca coretan anak mu ini.

satu perkara aku ingin ucapkan.

terima kasih atas segalanya.
kerana setiap hari adalah hari buat ayah!

.the end.

6 comments:

Pengejar Masa said...

alhamdulillah. aku tak tau pun hari ni org panggil Hari Bapa.

yang aku tau, aku sayang bapa aku dan hari ini ialah hari isnin.

malasnya nak kerja....

handhalah ibnu kamil said...

hehee.
aku pun sama.
aku tak tau.

pergh.
muka hang ganas siot.
tapi jiwa lembut.

hehehe.

takyah pi kerja pm lau hang malas. hehehe.

lepak dan karoke jom!

F.Aminurrashidd said...

22 June juga merupakan hari Jadi mak aku... tapi aku x post aper pown entry pasal hal tuh... sebab..

..... mak and abah aku x bukak blog aku... hahahahaha~ awat nak tulis kalo diorang x bacer? x gitu Abu yang hensem? heheh

a i n e y h said...

X')

nurulnadiah said...

Abu cuma sambut hari bapa mertua jer

hakhakhak

handhalah ibnu kamil said...

kak nad : siapakah ayah mertuaku itu?

hehehe.

Sahabat

Sudi-sudilah menambah sebagai rakan ^^,