Sunday, June 21, 2009

+coret2 selepas pemergian+

hurmm.
baru boleh bernafas seperti biasa.
sejak dua menjak ni.
dada aku asyik sesak je.
banyak betul perkara yang perlu di selesaikan.

Alhamdulillah.
semuanya dah selesai.
tinggal seperkara dua lagi.
yg perlu di selesaikan.
itu pun kerja senang.
hehehe.
http://emo.huhiho.com

sedikit coretan sepanjang debat di uthm.
ntah. tiba2 aku banyak kelapangan untuk menulis tentang perkara ini,
analisis dan pengalaman yang aku dapat amat bermakna.

ini adalah debat pertama yang aku mendapat peluang utk perform.
walaupun hanya sekali ia amat memberi makna pada aku.
mmg betul, suasana latihan dan pertandingan amat berbeza sekali.
macam2 perasaan datang ketika berada di stage.
rasa takut kes tak sampaila,
rasa takut bercanggah ngan team mate la.
rasa apa yang di cakap tidak difahami.

macam2.
sehingga performance sendiri jadi tak berapa nak bagus.
http://emo.huhiho.com

alhamdulillah.
ini pemangkin buat aku utk kearah yang lebih baik.
mmg aku teruja dan exited utk berdbat,
tapi bila aku berada di stage.
mcam2 perasaan datang.
mungkin itu kelemahannya.

bak kata orang.
utk pergi berperang.
sediakan peluru yang cukup.
takut2 rebah sebelum berjuang.

aku akan pastikan.
di lainkali,
peluru yang ku bawa akn mencukupi.

tahniah buat uthm,
atas layanan yang diberi.
mungkin pengurusan perlu dipertinggkatkan lagi.

tahniah buat team upm.
syamsul,ammar reza, dan amirudin.
ye, anda layak menang,

tahniah jga buat sahabt baru,
team ukm,
khalis,mira, dan shafiq.
perjalanan kita masih panjang,
dan anda sudah menapak selangkah jauh!
tahniah!

buat team upsi,
terima kasih atas tunjuk ajar.
moga2 aku membantu walau sedikit.
bak kata baihaqi,
walau persediaan kita tak cukup,
namun kita mampu menang 4 perlawanan,

insyAllah,
pentas final akan menyusul nanti.
ini bukan retorik,
tapi ini kenyataan yang akan menjelma tiba.

teringat kata2 seorang pendebat yg hebat.
"debat ini bukanlah kerana kemenagan semata2,
tetapi ia adalah nilai ilmu dan adab yang di angkat tinggi"

hafiz,nadia,baihaqi,suhaimi,kak bib,abg jai,
terima kasih!

http://emo.huhiho.com
tata.


.the end.

7 comments:

noorlara said...

tahniah walaupun tak jadi juara tapi dah kalahkan 4 pasukan kira hebatle tu, benar seringkali kemenangan itu bukan yg utama tapi yg lebih penting pengalaman dan pengetahuan yg dapat kita timba di sana.

F.Aminurrashidd said...

Abu yang hensem... tahniah,, bangaaa tahu jadi kawan ko, heheh

ain fathihah said...

tahniah abu..

skrg kau dah tak kacak lagi..
hehe

Al-Kaput said...

tak suke debat..
rebet suke..
ape daa aku..

encik,
kopiah itu sama seperti yg bertopi ijau di entri ini..
huhuh..

handhalah ibnu kamil said...

kak noor : betul2. (baca ngan gaya upin dan ipin)

fawez : macih2. aku mmg ensem. hehehe.aku pun turut bangga.

ain :eii dak kecik! aku mmg tak kacak. tapi comel. hehe. tengkiu!

handhalah ibnu kamil said...

al kaput : encik kaput. debat best. rebet itu tak best. hehehe.

sama ke? beliau itu adik aku.
hehehe.

Joey Mie said...

oit jumpa pun blog kau akhir..thanks ada gak kredit untuk aku jugak bwh tue...hehe takpe...mari kita tingkat kat level berdebat bersama -sama...

Sahabat

Sudi-sudilah menambah sebagai rakan ^^,