Friday, January 23, 2009

makmal kaunseling...seronoknya.

salam,rasanya dah hampr seminggu aku tak menulis entri baru,almaklumlah sibuk dengan tugasan dan assigment (plus i play a games)..hehehe, tap arini mcm gatal pulak tangan aku nak menulis entri baru, mungkin boring melihat blog ku tidak di update rasanya,..lepas aku belek2 blog sahabat2 aku ain dan hafiz rasa gembira pula melihat mereka aktif menulis (rasa tercabar juga ne..heheh),lagi2 hafiz yang baru belajar buat blog,sungguh cepat dia belajar, maklulmlah budak cerdik..(jgn ko bangga fiz..hehhe..belanja aku).

sebenarnya aku nak cerita pengalaman pertama aku masuk makmal kaunseling, sungguh seronok, mesti korang heran kan, jangan ingat budak sains je ada makmal, kami pun ada la,hehhe, lagi seronok. dalam makmal ada dalam 11 orang termasuk instruktor 12 orang la. tapi yang bestnya dalam makmal aku ni ada rayan yang otak dia kadang2 siuman kadang2 tak, ataulah yg suka buat lawak, cik salmah yg nampak macam pemalu tapi tak sebenarnya, aisyah yang comel,kak mira yg trip muda, farah namila yg kiuuuuutt, farah kecek kelate, hafizah yang aku baru kenal, jezendrah yang pelat sabah dia pakat ba,nurul yang juga aku baru kenal, dan aku la yang malu2 kucing, hehehhe...oleh kerana semua keunikan yang kami ada, maka makmal tersbut menjadi gempak dengan lawak jenaka dari rayan,atau, dan cik salmah, heheheh...lawak2...tapi yang paling penting instruktor kitaorang yang sporting..puan norhayati...yg slalu cakap macm ne, (knp sayang)..hehhe...best kena panggil sayang,...

dalam makmal pertama ni kitaorang hanya mebina hububungan sesama sendiri saja dulu, tak buat praktikal apa2 lagi,supaya dapat membentuk keserasian antara kami,alhamdulillah mmg serasi...hehehhehe...sungguh seronok.denga cerita rayan yang selalu masuk bilik kaunseling, atau dengan gaya cakap yang agak pelik(jgn marah ya tau)...heheh, cik salmah yg wat lawak mengantuk...hahahha..susah juga ustajah tu sorang.....

nanti aku sambung lagi cerita makmal kaunseling aku, aku rasa mesti aku akan melalui kelas yang menyeronokkan dalam semester dua aku ne, AKU DAH MAKIN MINAT ILMU KAUNSELING!!!

ok kawan2...minta diri dulu..tata..jazakallah khair.

3 comments:

mssyaz said...

salam ziarah abu...
lama nda dgr kabar...
jemput jenguk blog aku...
huhuhuh=D

handhalah ibnu kamil said...

terima kasih..nanti aku ziarah blog mu.

mot-sal said...

Salam ustaz...omboi mengumpat aku ya...

Sahabat

Sudi-sudilah menambah sebagai rakan ^^,