Friday, November 6, 2009

+rabbi yassir, wala tuassir!"

setelah 4 paper exam ku lalui, ku rasa ada kemudahan yang Allah beri.

ku bersyukur, dan ku bertambah yakin. rezki itu Allah beri.

lancar saja pen menari2 di atas kertas menjawab soalan.

walaupun aku belajar tidak sama dengan orang lain.

kerana masa ku terlalu banyak ku guna untuk perkara lain.

kerana "perkara" itu juga penting.

namun ku pasak dalam hati. "intansurullah hayansurkum, wayutsabbit aqdaamakum!"

masih ada satu kertas exam yang perlu ku tempuh.

ini jihad ku. agar aku tidak menjadi fitnah kepada agamaku.

tolong doakan aku!

pesananku, walaupun bukan selayaknya aku memberi. biar kita hebat dalam segala bidang. agar kita tidak dipandang rendah. agar tidak ada yang berani memperkotak-katikkan agama kita.

p/s : agak terkilan tak dapat pergi debat Royal, mungkin ini yang terbaik buat aku. Allah tahu apa yang terbaik buat hambanya.

p/s2 : entri ini dah terperap dalam draft dah 5 hari. akibat dari internet yang amat mencabar kesabaran diri. maaf la yer.lama tak update.

15 comments:

kEy said...

hehe! pakcik!

ninim said...

salam,,abu, aku pasti merindu hang dalam team dan perjuangan ini..selesaikan dulu perjuangan yang diamanahkan..pastinya berbaloi..insyaALLAh

aniuna said...

yargghhh...
akhirnye abu update gak blog nye...
line internet elok time pagi2...
lepas subuh...
nie mesti tido lepas suboh nie..
hehehe :p

AHMADSUFI6177 REVO said...

salam... all the best pal.. hehe...

handhalah ibnu kamil said...

key : woit. pgl abg la. hhahaha. ayat tak ble blah.

aini : terima kasih aini. moga ko terus maju dalam dunia debat. bawa pembaharuan. biar berkat sikit kelab debat tu.

kak nisah : aip. tak bagus tau cakap saya tidur pas subuh. hehehe.

saya tidur jam 8 pagi. bukan lepas subuh kan?

sufi : terima kasih sufi. kerana sudi menjenguk.

gud luck utk awak juga.

vidadarisakura said...

gudlak.

syahir Mohamad said...

salam.
nasib baik pen yg menarik..
kalau abu yg menarik..huuhu..
teruk2.. hahah.. yakinlah setiap yg kita buat, akan berbuah. tidak di dunia pasti di akhirat.. rajin2lah turun ye..huuhuhu..jgn sampai saya g bilik abu..akhir kata, abu jgn menarik ye masa exam..

akram izamy said...

selamat pen yang menari..kalau ko yang menari abu...adoii...tak dapat dibayang...tapi aku nak bayang gak..dengan gaya abu menari..kompom..nanti pi bakti boleh awak menari ek abu yang comel..ahaks...
yeahhh abu..pakar dalam bdang menari..itu sesuai..opss...
semoga berjaya kepada juniaor kaunseling ini...jgn dok menari je abu...study..
-harap tiada jarum disimpan dalam lipatan hati abu yang .......... -salam.

handhalah ibnu kamil said...

vivi : tengkiu. gudlak juga pada kamu.

abg shahir : menarik ? menari la. aduyai. turun? ke mana? surau yer. rajin suda saya turun sekarang. mungkin abg tak nampak kot. cuma subuh agak berat sket. kalau abg nak datang bilik saya, meh la. saya alu2 kan. rindu juga dengan abg shahir. hehehe.

abg akram : tak abis2 nak sakat orang. takde jarum yang simpan dalam hati. sbb sakit. takde maknaynya saya nak menari abg akram yang montel. hahaha.

cakap saja kalau nak pgl saya comel hahaha. saya tidak kesah.

lalala.

akram izamy said...

bukan nyakat...test ketahanan emosi abu..abu kan nak menari nanti kat bakti...so hope abu dapat latihan yang secukupnya..loo menari dgn abu watpe..bek menari dengan lisa surihatiku..ahaks...bukan nak kutuk..nak komen je..
hakikatnya..saya lagi comell...ajak syahir je dtg umah?? abang ko lagi sorang nie??dah ajak..makan2 jangan lupa..

handhalah ibnu kamil said...

ye la abg akram. apa2 je la. dah ,masak sangat ngan perangai abg akram. hahaha.

lisa surihati? aipp. mana bleh. kena kawen dulu. tapi dia nak ke ngan abg akram yang saiz XXL tu? hehehe.

nak datang umah? meh la. tapi makanan ada telor ngan magi je. hahaha. masak sendiri.

haritu kata nak belanja. bila??

akram izamy said...

abu masak perangai saya..aduhh..cian perangai saya..haha...
haa nampak sangat x matang dlam perhubungan..pmpn suka laki yang xxl..dah aa kacak, comel, tampan, segak, hensem...haha...tapi admire kat org len..haha..
setakat masak telor nie..x dak hal aa abu..adoii...
abang dah aja jangan menipu...knp suka tipu jugak nie??bila abang cakap nak belanja...abu2..

handhalah ibnu kamil said...

ye la abg akram.
apa2 je la.
kang tak puji kecewa plak.
dia je la yang ensem dan kacak.
(cis. ayat riak disitu)
hahaha.

meh la.
kalau rajin masakkan utk saya sekali.
hehehe.

ni yang tak best ni.
bila masa pula saya tipu.
dia yang cakap haritu.
buat2 lupa plak.
kate nak blanja.

aiyoo...

akram izamy said...

saya x de mengharap laa pujian awak tu wahai abu...gadis-gadis upsi nie ramai dah cakap camtu kat saya.. :)
bukan x nak masak untuk abu..
tapi rasa membazir n x de paedah pun..haha
hari ada banyak..
so boleh abu bagi tau hari apa??
saya keliru dengan kenyataan abu..
nak sangat org belanja..
cam bdk pmpn yang ngada2 je..hishh...

handhalah ibnu kamil said...

apa2 je la.

kalau dah begitu ulahnya.
lupakan saja.

huh!

sekian terima kasih.

Sahabat

Sudi-sudilah menambah sebagai rakan ^^,